Welkom bij de Rooise Dam- en Schaakvereniging

Nieuwe voorzitter!

Tien jaar is een mooie periode om het voorzitterschap van RDS over te dragen. Mij viel de eer te beurt om John ten Ham als scheidend voorzitter op te volgen. John mag met trots terugkijken op een bruisende vereniging welke tegen de algemene trends in groeit en bloeit.

Ik ben René Dekkers en al zesendertig jaar lid van de Rooise Dam- en Schaakvereniging en heb in de negentiger jaren al eens negen jaar in het bestuur zitting gehad als wedstrijdleider van het schaken. Heel leuk om nu van deze club voorzitter te worden.

Waar staat RDS voor? Een unieke club met één gecombineerd bestuur en met twee denksportdisciplines; we hebben zowel dammers als schakers in de club die ieder hun eigen interne en externe competities spelen. RDS bestaat uit ongeveer dertig damleden en vijfentwintig schaakleden. De interne competities spelen we op maandagavond in café Dommelzicht. De naam zegt het al, een prachtige locatie aan de Dommel in Sint-Oedenrode. De aanvangstijd is 20.00 uur. We zijn een gevarieerd gezelschap van jong tot oud waarbij gezelligheid en prestatiegerichtheid hand in hand gaan.

Ieder jaar hebben we buiten de competities om leuke avonden, zoals het kersttoernooi, het Karel van Elderen toernooi, het sneldam- en snelschaakkampioenschap en niet te vergeten de jaarlijkse simultaan van de kampioen dammen en van de kampioen schaken tegen de andere leden van de club.

Jaarlijks starten we het competitiejaar op de eerste maandag in september en gaan vervolgens door tot medio juni van het volgende jaar. Graag nodig ik iedereen uit om eens een keer te komen kijken, te spelen, of een praatje te maken.

Met vriendelijke groet,

René Dekkers, voorzitter RDS

Voorzitter René Dekkers

Erelijst van alle kampioenen van 1972-heden

Jan Don (viermaal clubkampioen) schreef een artikel over de psychologische en mentale factoren van het dammen in het wedstrijdverband. Indien u dit artikel wilt lezen, klik dan hier.