Welkom bij de Rooise Dam- en Schaakvereniging

augustus 2018
Van de voorzitter,

Het seizoen 2017/2018 zit er weer op en velen van ons genieten van een mooie vakantie. Als we terugkijken op het afgelopen jaar vallen de geweldige resultaten van onze dammers in de externe competities op; uitzonderlijk knap voor een niet al te grote vereniging als de onze.

Bij het schaken viel op dat er sprake is van een toenemende belangstelling van de jeugd. Al met al een positieve ontwikkeling voor de denksport in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder. RDS blijkt eens te meer een bloeiende en leuke club te zijn.

De interne competities spelen we op maandagavond in café Dommelzicht. De naam zegt het al, een prachtige locatie aan de Dommel in Sint-Oedenrode. De aanvangstijd is 20.00 uur. We zijn een gevarieerd gezelschap van jong tot oud waarbij gezelligheid en prestatiegerichtheid hand in hand gaan.

Ieder jaar hebben we buiten de competities om leuke avonden, zoals het kersttoernooi, het sneldam- en snelschaakkampioenschap, het Karel van Elderen toernooi en niet te vergeten de jaarlijkse simultaan van de kampioen dammen en van de kampioen schaken tegen de andere leden van de club.

Jaarlijks starten we het competitiejaar op de eerste maandag in september en gaan vervolgens door tot medio juni van het volgende jaar. Graag nodig ik iedere geïnteresseerde uit om eens een keer te komen kijken, een partijtje te spelen of gewoon om een praatje te maken. Tot ziens dan!

Met vriendelijke groet,

René Dekkers, voorzitter RDS

Voorzitter René Dekkers

Erelijst van alle kampioenen van 1972-heden

Jan Don (viermaal clubkampioen) schreef een artikel over de psychologische en mentale factoren van het dammen in het wedstrijdverband. Indien u dit artikel wilt lezen, klik dan hier.