Nieuws 2019

All news

RDS 1 en 2 aan de leiding in de Brabantse Competitie - 6 februari 2019

11 feb 2019

Het eerste viertal van de RDS handhaafde afgelopen maandag de koppositie in de Brabantse hoofdklasse ondanks een  4-4 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Heijmans Excelsior 2 uit Rosmalen. David Riupassa zorgde al snel voor een 2-0 voorsprong voor RDS; de overige teamleden slaagden er echter niet in om door te drukken. RDS 1 had niet z’n beste avond en moest uiteindelijk berusten in een gelijkspel.

Het tweede viertal daarentegen steeg op dezelfde avond boven zichzelf uit. In Dongen moesten de Rooise dammers aantreden tegen de koploper uit de eerste klasse. In een uitermate spannende wedstrijd wisten Mies van Berlo, Walter Beekmans, Piet en Martien van Erp uiteindelijk een 3-5 overwinning uit het vuur te slepen.
Met drie sterke remises tegen respectievelijk Simon Rompa, Nick van ’t Westende en Ton Sprangers werd Martien matchwinnaar tegen de veel sterker geachte Rob Lugten.

Met nog drie wedstrijden te gaan zitten beide teams van de Rooise dam- en schaakvereniging volop in de race voor het kampioenschap.