Nieuws 2011

All news

Damclub Zenderstad 50 jaar jong toernooi - 27 augustus 2011

31 mei 2011

Beste damliefhebber,

Het is inmiddels (bijna) 50 jaar geleden dat Damclub Zenderstad (IJsselstein) werd opgericht. Daarmee is de damclub even oud als de Gerbrandytoren (beter bekend als ‘de zendmast’) die ook in 1961 is opgericht en vaak als het symbool van IJsselstein wordt gezien.

Damclub Zenderstad is in de damwereld vooral bekend vanwege haar grote jeugdafdeling. Naast kwantiteit heeft de club ook kwaliteit voorgebracht, zowel op regionaal als nationaal niveau. Dit alles dankzij hard werken van een groep enthousiaste dammers. Gezien de grote jeugdafdeling hebben we gekozen voor het motto: ‘Damclub Zenderstad 50 jaar jong!’.

Bij het zien van Abraham horen natuurlijk feestactiviteiten. Één van die activiteiten is het (eenmalige) Zenderstad 50 jaar jong toernooi. Graag willen we met dit toernooi samen met u ons jubileum vieren.

Het toernooi zal worden gehouden op zaterdag 27 augustus. Er wordt gespeeld in De Oase aan de Benschopperweg 342 te IJsselstein (3401 BZ).

We zullen 7 rondes Zwitsers spelen met een rapidtempo van 25 minuten per persoon per wedstrijd. We beginnen om 10:00. Graag uiterlijk om 9:45 aanwezig zijn. Naar verwachting zullen de prijzen om 17:30 worden uitgereikt.

Het deelnemersveld wordt ingedeeld in drie groepen naar sterkte. De groepen worden ingedeeld op rating. In elke categorie zijn er aardige prijzen te verdienen. De groepindeling is alleen van belang voor de prijzen: er wordt gespeeld in één grote groep.

  Groep 1 Groep 2 Groep 3
1ste prijs   50  35  20
 2de prijs  40  25  15
 3de prijs  30  20  10

Voor de beste junior, de beste aspirant, de beste pupil en de beste welp is er, naast de groepsprijzen, nog een beker te verdienen. De prijzen kunnen bij een groot deelnemersaantal nog worden verhoogd.

Het inschrijfgeld voor het toernooi bedraagt 10 euro. Hierbij zit lunch inbegrepen. Het inschrijfgeld dient bij aankomst te worden betaald.

Aanmelden kan tot 20 augustus bij Bert Habets (hlhabets@kabelfoon.nl) of bij mij onder vermelding van naam, geboortedatum, woonplaats en damclub.

Wellicht tot 27 augustus!

 

Namens de feestcommissie,

Koos van Amerongen

Voorzitter Damclub Zenderstad