Nieuws 2012

All news

In Memoriam Robert van der Gaag

25 jan 2012

Rooise dam- en schaakvereniging

In memoriam Robert van der Gaag

Geboren op 26 september 1955 en overleden op 10 januari 2012

 

Robert was lid van onze club sinds september 2007. Hij was een liefhebber van de damsport zoals er maar weinig zijn. Hij was voor menig dammer een geduchte en taaie tegenstander.
Robert begon zijn Brabantse dam avontuur bij damclub Mensfort in Eindhoven. Hij was er lid in de periode 2000-2005. Hij was een meer dan verdienstelijk speler terwijl hij ook als bestuurder zijn verantwoordelijkheden nam. Hij was ook degene die zorgde dat er op gezette tijden een nieuwsflits uitkwam van het wel en wee van de club.
Net zoals bij vele ander verenigingen sloeg bij Mensfort de vergrijzing toe en liep het ledental terug; uiteindelijk hield Mensfort op te bestaan.

Maar voor Robert was dat geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten en ging dammen bij een aantal andere clubs. In 2004 meldde hij zich aan bij TDV in Tilburg waar hij actief bleef t/m 2008.
Uit de archieven van de dambond bleek dat Robert in het jaar 2008 zelfs lid te zijn van maar liefst 4 damverenigingen.
Dat waren TDV uit Tilburg, Heijmans Excelsior uit de Bosch, Raes uit Maastricht en onze club RDS. Robert had een bovengemiddelde passie voor dammen.
Later heeft hij die lidmaatschappen afgebouwd, maar is onze club RDS trouw gebleven.

Naast het actief dammen was Robert ook gediplomeerd damarbiter. In zijn Haagse periode leidde hij in de periode eind jaren ’70 begin jaren ’80 een 16 tal wedstrijden. Na zijn verhuizing naar Brabant leidde hij in de periode 2003 t/m 2010 nog eens 35 wedstrijden.

Bij RDS kennen we Robert als een trouw lid die vol enthousiasme ieder jaar weer aan het seizoen begon maar vanwege zijn gezondheid vaak pas op de plaats moest maken. Toen zijn vrouw Jacqueline mij aan het begin van het afgelopen seizoen belde dat Robert bij een val zijn enkel had gebroken en in het ziekenhuis lag maakte ik me toch wel enige zorgen omtrent een goede afloop. Robert kwakkelde al jaren met zijn gezondheid en ik vroeg me af: kan hij er dit nog wel bij hebben…………
Vanuit het ziekenhuis kwam hij in het verpleeghuis terecht om verder te revalideren; met het vooruitzicht op herstel ging Robert vol goede moed dit traject in. Het was dan ook schrikken toen hij in begin december belde met de mededeling dat het helemaal de verkeerde kant op ging met zijn gezondheid. Een aantal complicaties zouden een spoedig einde van zijn leven betekenen.
Op 10 januari 2012 is Robert overleden.
RDS zal Robert erg missen.

Martien van Erp, januari 2012