Nieuws 2013

All news

Historische prestatie tijdens Brabant Cup 2013

19 mrt 2013

Brabant Cup 2013

RDS1 zorgt voor stunt, maar haalt de halve finale niet.

 

De afgelopen maanden zijn de wedstrijden voor de Brabant Cup gespeeld. Het 1ste en 2de 4-tal deden hier aan mee.

RDS 2 werd in de 1ste ronde uitgeschakeld; RDS 1 daarentegen overleefde de 1ste ronde glansrijk.

 

Na loting voor de 2de ronde kwam  RDS1 in de zwaarst denkbare poule en moest het opnemen tegen TDV 1 en Micone 1 uit Tilburg en HED 1 uit Rosmalen.

De wedstrijdleider van de PNDB en clublid van RDS, Arno Bloks, noemde dit zelfs “de poule des doods”.

Onze tegenstanders, behorend tot de top van het dammen in Brabant, waren allen uitgesproken titelkandidaten. Zoals verwacht ging RDS 1 kansloos ten onder en werd met slechts één winstpartij laatste in de poule. Gerben te Raa zorgde dat de eer werd gered en won fraai tegen de veel sterker geachte Toby Hage van Micone 1.

 

Foto: links RDS: Gerben te Raa, Martien van Erp, Rien Kremers, Leo van Vlerken

 

RDS 1 was hiermee uitgeschakeld maar via terugloting mochten we op 14 maart toch nog meedoen in de strijd voor de laatste 4 plaatsen.

Met DOG 1 en weer TDV 1 en  HED 1 vormden we één van de 2 poules.

We waanden ons op voorhand kansloos, maar we verrasten vriend en vijand door in de openingsronde het veel sterkere HED 1 op 4-4 te houden.

Martien van Erp zette de toon door oud Brabants kampioen Mari van Ballegooijen op remise te houden. Gerben te Raa moest zich vervolgens gewonnen geven tegen 7-voudig Brabants kampioen Frank Teer. Rien Kremers had geruime tijd het beste van het spel tegen Ron Entken (oud jeugdkampioen van Brabant) en sloot zijn partij uiteindelijk af met remise. Leo van Vlerken maakte voor RDS de stunt compleet door een voordelig eindspel naar een overwinning te leiden tegen Ties Slagter. De gemiddelde rating per speler van HED was ongeveer 250!! punten hoger dan bij RDS.

 

Foto: rechts RDS: Leo van Vlerken, Rien Kremers, Martien van Erp, Gerben te Raa

 

Na deze geweldige start verloor RDS 1 kansloos met 7-1 van TDV. Gerben te Raa haalde het enige wedstrijdpunt tegen Theo van de Hoek.

De laatste wedstrijd was tegen DOG 1 uit Uden en ging enigszins geflatteerd verloren met 6-2. Leo van Vlerken haalde in deze wedstrijd de punten voor RDS.

Definitieve uitschakeling was daarmee een feit.

 

Martien 16-03-2013