Nieuws 2013

All news

Bekerkampioenschap van Brabant individueel - kwartfinale

07 dec 2013

RDS’ers Arno Bloks en Martien van Erp in halve finale.

 

 

 

Op donderdag 14 november werden de kwartfinales gespeeld om het bekerkampioenschap van Brabant dammen individueel. Het clublokaal “de Huif”  van damvereniging d’Amateurs uit Sint Michielsgestel was dit keer het strijdtoneel. Na een voorspoedig verlopen toernooi waren Arno Bloks en Martien van Erp van RDS doorgedrongen tot de kwartfinale en moesten strijden voor een plaats in de halve finale.

 

Arno lootte tegen de kampioen van vorig jaar, René van Oosterhout van H.E.D. uit Rosmalen. Martien lootte tegen de Soender Kalpoe van DOG uit Uden, die al jaren tot de top van Brabant hoort...

 

In de nieuwe regels voor het bekerkampioenschap is vastgelegd dat degene die meer dan 50 ratingpunten meer heeft dan de tegenstander de partij moet winnen. Bij remise gaat de tegenstander met de lagere rating over naar de volgende ronde.

 

Arno, met een rating van 1038, hield de huidige kampioen René (1107) met gedegen spel knap op remise. Martien met een rating van 905 leek op voorhand weinig kans te maken tegen Soender met 1152 ratingpunten.

 

Hij verraste echter vriend en vijand door na bijna 4 uur spelen remise uit het vuur te slepen en daarmee door te dringen tot de halve finale.

 

In de loting die volgde zijn Arno en Martien aan elkaar gekoppeld zodat het nu al zeker is dat er een RDS’er in de finale staat.

 

De halve finale vindt plaats op 9 december in ons clubhuis, sportcafé ‘Dommelzicht”met de Rooise dam- en schaakclub als gastheer.