Nieuws 2014

All news

Bekerkampioenschap van Brabant individueel - RDS’er Jacques Brouns naar halve finale

07 nov 2014

Op maandag 27 oktober was RDS gastheer van de wedstrijden van de kwartfinale van het Brabants bekerkampioenschap. Een bijzonder kwartfinale, omdat van de rooise damvereniging zich maar liefst twee spelers hiervoor hadden geplaatst.

Een enigszins ongelukkige loting zorgde ervoor dat beide spelers het tegen elkaar moesten opnemen. Anderzijds had RDS de zekerheid dat de club zich met één speler zou plaatsen voor de halve finale.

Jacques Brouns en David Riupassa, beiden ook uitkomend voor PSV dammen in Eindhoven, maakten er een spannende partij van.

Na meer dan drie uur spelen waarbij beide spelers vroegtijdig een dam op het bord kregen in een zeer complexe stand moest David uiteindelijk zijn meerder erkennen in Jacques.

Direct na afloop vond de loting plaats voor de halve finale en lootte Jacques tegen Soender Kalpoe van DOG uit Uden. Kalpoe geldt als één van de beste spelers van Brabant.

Het belooft voor Jacques een uitdagende partij te worden gezien het ratingverschil.

De andere halve finalewedstrijd gaat tussen John Wilsens van d’Amateurs uit Sint Michielsgestel en Tom Swelsen van TDV uit Tilburg.

RDS timmert de laatste jaren erg aan de weg; voor het derde jaar op rij is de club met één of twee spelers vertegenwoordigd in de kwartfinale om het persoonlijk beker kampioenschap van Noord Brabant en voor de tweede keer op rij zitten er één of twee spelers in de halve finale.