Nieuws 2016

All news

In memoriam Wim Goossens

02 dec 2016

Wim Goossens 1935-2016

Wim Goossens 

Hoewel we wisten dat het met Wim niet goed ging was het toch schrikken toen we het bericht van zijn overlijden kregen. Wim zat de laatste jaren erg met zichzelf in de knoop en is om die reden het vorig seizoen (2015-2016) halverwege de competitie gestopt met het dammen bij onze vereniging. Het was niet meer de Wim zoals we hem jaren hebben meegemaakt. We kenden hem als iemand die er graag op uit trok met z’n fiets om lange tochten te maken en als fervent dammer. Het kon dan ook zomaar gebeuren dat Wim bij één van de leden langs kwam tijdens één van z’n fietstochten. Even buurten, een kop koffie drinken om vervolgens weer zijn weg te vervolgen. Wim was sinds 2000 lid bij RDS en was voor menigeen een moeilijk te bespelen tegenstander. Wim was geliefd en betrokken bij onze vereniging en had een goede band met de andere spelers. Tot op het laatste moment wilde hij op de hoogte blijven van het wel en wee van RDS en werd om die reden ook steeds op de hoogte gehouden via de correspondentie naar de leden.

In de gesprekken die ik wel eens met hem had en tijdens de bezoekjes de laatste jaren bij hem thuis bleek dat hij geen gemakkelijk leven heeft gehad en de nodige tegenslagen heeft moeten incasseren. Naar de buitenwereld liet hij dit echter niet merken. Hij kwam over als goedlachs en positief.

Wim was met name de laatste jaren met de nodige ups en downs onrustig in z’n hoofd en kwam op den duur de deur niet meer uit. Ook andere kwalen speelden daarbij een rol. Zijn gezin, de kinderen en kleinkinderen hielden hem lange tijd overeind maar het verlangen naar het einde kreeg uiteindelijk de overhand. Wim werd 81 jaar en overleed op 22 november 2016.

De Rooise dam- en schaakvereniging heeft in Wim een sympathieke en geliefde dammer verloren.

Wim…..rust in vrede

 

Martien van Erp 30-11-2016